Thursday, August 20, 2009

Eesti Otsib Superstaari

Käimas on eelvoorud. 22 ja 23 august tuleb Tallinnas Rotermanni keksuse juures kõva andmine aga kas kogu see trall on seda väärt? Palju me neid superstaare siis valime?

Ma ei taha midagi ette heita aga kas see kord ei oleks võinud tulla välja millegi uuega?

Meil väikses Eestis on selle superstaari valimisega mitu probleemi. Üks on lihtsalt see, et kuidagi väike on see tiik kust üritada pidevalt suuri kalu püüda. Võib ju tõsi olla, et kvaliteet läheb paremaks ja rahvale läheb peale aga minu jaoks muutub see sama igavaks kui eurovisioon seda aastate jooksul on muutunud. Sellepärast võikski olla vaheldus ja näiteks otsida superstaari hoopis tantsijate hulgast. Välismaa kanalites on väga populaarsed võistlused „So you think you can dance” mis võiks tähendada „nii, et sa arvad, et sa oskad tantsida.” Ütleme nii, et seda saadet vaadates silmarõõmu on meeletult, emotsioonid on alati kõrgel ning kunagi ei ole seda piinlikku momenti, et „nüüd pani valesti.” Usun, et Eestis on tantsijaid sama palju kui lauljaid ja siin võiks nii mõnigi talent kuskilt kolkast välja hüpata ja maailmatasemel tantsijaks osutuda. Oleme küll laulu rahvas aga tants on üks parimaid viise kuidas ennast väljendada ja samal ajal vormis hoida.

Saade nimega „Talendijaht” oli üks edukas üritus leida talendikaid inimesi ja tuua neid rahva ette. Mõnda talenti oli täitsa tore vaadata, kuid mõne teise puhul hakkas päris piinlik. Ja sellepärast meeldibki mulle MTÜ Artlandi konspetsioon, kus pakutakse inimestele võimalus ennast loovalt väljendada ja tänavakunstina saavad inimesed seda nautida. Seal ei ole mingit sundi, võistlust või hinnangut – see on kunst. Nagu öeldakse: „kunst pole kunsti teha, vaid kunst on kunstis kunsti näha!” Reegleid ei ole, tule ja tee on nende põhimõte. Üldse on see tore, et selline initsiatiiv on võetud ja lihtsalt nauditakse oma tegevust. Liiga tihti küsitakse, et miks midagi ei tehta. Näed, tehakse, lihtsalt ise peab tegema!

Artlandiga saab ennast kursis hoida:

krs.ee

või siis otsida Orkutist ja Facebookis gruppe nime alt Artland.

No comments:

Post a Comment